Koen Naert verschijnt op 1 december aan de start van de marathon van Fukuoka. De Europese kampioen op de afstand kiest daarvoor niet voor een klassieke najaarsmarathon. Fukuoka wordt de eerste marathon van Naert op Japanse bodem, alvorens hij volgend jaar de Olympische Spelen in Tokio voor zijn rekening neemt.

De marathon van Fukuoaka kreeg grote internationale belangstelling dankzij de Noor Søndre Nordstad Moen die in 2017 naar een tijd van 2u05:48 liep. Die chrono was toen een verbetering van het Europees record, dat nu in handen is van Mo Farah. De marathon past perfect in de planning van onze Europese marathonkampioen Koen Naert, die na zijn grote test op Japanse bodem op 1 december alle ogen richt op de Spelen in Tokio. In het voorjaar van 2020 hoopt de atleet nog een snelle halve marathon uit de benen te schudden.

Naert kende na zijn sterke 2u07:39 op de marathon van Rotterdam heel wat moeite om terug volledig fit te geraken. Onder meer een pijnlijke linkervoet en achillespees dwongen hem tot een tijdelijke overstap naar alternatieve trainingen. Die korte periode van tegenslagen zal waarschijnlijk voelbaar zijn tijdens de marathon op 1 december.

Extra test op hoogte

Momenteel verblijft Naert op de Sierra Nevada als extra periode op hoogte. Een test met het oog op de toekomst, vervolgens trekt hij traditiegetrouw naar Mammoth Lakes in de Verenigde Staten. Voor zijn afreis verschijnt hij nog aan de start van de Brussels Airport halve marathon op 6 oktober.