Tim Van de Velde heeft zich zoals verwacht weten te plaatsen voor de finale op het EK voor junioren. De beste Europese junior van dit jaar won de reeksen met een tijd van 9’03”64. Op die manier zette hij zijn ambities voor de finale extra in de verf.

Tim Van de Velde ging zeer vlot van start in de tweede reeks en sloeg meteen een kloof op de concurrentie. Op twee ronden van de finish leek hij het even moeilijk te krijgen, aangezien zijn tegenstanders de kloof wisten te dichten. In de laatste rechte lijn kon Van de Velde toch nog wegsnellen om zo de reekswinst veilig te stellen in 9’03″64.

Een zichtbaar tevreden Van De Velde mag zich dus opmaken voor de finale op zondag. De Fransman Ibrahim Oussaa en de Portugees Etson Barros zijn de enige twee andere heren in die finale die reeds onder de 9 minuten wisten te gaan dit jaar. Van de Velde heeft met zijn fantastisch BR op papier een voorsprong van meer dan 20 seconden. Hij zal toch bij de pinken moeten zijn in de finale, die waarschijnlijk een tactisch steekspel wordt.