Elien Vekemans heeft zich probleemloos verzekerd van de finale in het polsstokspringen op het EK voor junioren. De Belgische recordhoudster begon aan haar competitie op 3m70 met een geslaagde poging. Op 3m90 en 4m05 kende Vekemans eveneens geen problemen. Daardoor mag onze landgenote zich opmaken voor de finale van overmorgen.

Elien Vekemans heeft haar eerste doel van het EK voor junioren binnengehaald. Vekemans wist zich vlot te plaatsen voor de finale van het polsstokspringen. Vorig jaar faalde Vekemans als topfavoriete op het EK voor scholieren. Daar was nu absoluut geen sprake van, aangezien onze landgenote zich met drie pogingen verzekerde van de finale op zondag.

“Op 3m70 zat het meteen goed. Daardoor was ik al opgelucht. Op 3m90 lukte het opnieuw meteen. Het werd toen even afwachten of het nog hoger zou moeten. Uiteraard vond ik het niet erg om ook 4m05 te springen, zeker toen dat ook vlot ging. In de finale ga ik alles geven. Ik moet in staat zijn om mijn BR te verbeteren en zo kan ik misschien wel een medaille behalen”, aldus een ambitieuze Vekemans.