Kevin Borlée zal komend weekend niet in actie komen op de World Relays in het Japanse Yokohama. De kapitein van de Belgian Tornados sukkelt met een hamstringblessure. Zo melden Le Soir en Het Laatste Nieuws. De 31-jarige sprinter stond ook ingeschreven voor de mixed relay. Gisteren nog werd duidelijk dat de deelname van Cynthia Bolingo onzeker is door een ontsteking aan haar achillespees.

De hamstrings waren de afgelopen weken al een heikel punt voor de kapitein van de Belgian Tornados. De blessure leek onder controle, maar tijdens een training in het Japanse Mito, waar de Belgische ploegen zich verder voorbereiden op de World Relays, ging Borlée er net iets te hevig tegenaan. De blessure speelde weer op en hypothekeerde zijn deelname aan de aflossingen. Borlée reist daardoor al vroegtijdig terug naar België om de blessure zo snel mogelijk te laten onderzoeken en de revalidatie te starten. Vader Borlée liet verstaan dat de ernst van de blessure lijkt mee te vallen en dit de plannen voor de rest van het seizoen niet zou dwarsbomen.

Ondanks het wegvallen van de sterkste pion worden de finalekansen van de Tornados nog steeds hoog ingeschat. Jacques Borlée maakte ook meteen zijn ploegopstelling bekend. Dylan Borlée mag de boel zoals gewoonlijk op gang trekken. Robin Vanderbemden en Jonathan Borlée zijn nadien aan zet. Jonathan Saccoor krijgt de lastige taak om Kevin Borlée als slotloper te vervangen. De opstelling van de mixed relayploeg en van het vrouwenkwartet is voorlopig nog niet vrijgegeven door Jacques Borlée en Carole Bam.