Een drukke atletiekdag drong zich op tijdens de eerste dag van mei. Naast het BK voor studenten in Oordegem vond in Herentals traditiegetrouw de Athletics Classic Meeting plaats. Het hoogtepunt tijdens de 13e Stessens 1 mei-meeting was weggelegd voor Manon Depuydt. Zij liep een Belgisch record bij de beloften op de 300m.

Tim Van de Velde ging in Herentals van start op de voor hem ongebruikelijke 800m. Het doel was om net als die andere aanwezige junior, Ward Leunckens, onder de 1’50” te finishen, maar dat lukte net niet. Leunckens won in een nieuw persoonlijk record van 1’50″76, Van de Velde werd kort nadien tweede in 1’51″00.

Op de 300m bij de mannen wist Kobe Vleminckx zijn thuispubliek te bekoren. Hij won in 33″42 voor Arnout Matthijs (33″82). Daarmee doet hij beter dan zijn persoonlijk record van vorig jaar en lijkt de man van ACHL al meteen in een goede vorm te verkeren. Alexander Doom werd derde in een nieuwe persoonlijke besttijd van 33″94. Christian Iguacel, die twee uur voor zijn eigen race nog de 800m op sleeptouw nam, werd vierde in 34″29. Bij de vrouwen werd mogelijk nog een iets straffere prestatie neergezet. Manon Depuydt stelde het Belgisch record bij de beloften scherper. Met 37″84 deed ze twaalf honderdsten beter dan het 22 jaar oude record van Ann Mercken.

Wesley De Kerpel – Foto: Peter Wagemans

Ook de wedstrijden van de 3000m leverden een aangenaam kijkstuk op. Bij de vrouwen won de Duitse Vera Hoffmann in 9’22″11 voor thuisloopster Sofie Van Accom (9’24″49). Van Accom ondervond tijdens haar race last aan de luchtwegen waardoor deze prestatie niet haar huidige vorm kan weerspiegelen. Stéphanie Barnes mocht met 9’26″04 het podium vervolledigen. Ook de prestaties van Lindsey De Grande, vierde in 9’27″19, en Mathilde Deswaef, vijfde in 9’29″06, zijn het vermelden waard. Bij de mannen ging de overwinning zoals verwacht naar de Duitser Samuel Fitwi. Met 8’07″25 bleef hij Wesley De Kerpel met meer dan een seconde voor. Jennen Mortier werd knap derde in een nieuw persoonlijk record van 8’09″47.

Op de kampnummers ging Jolien Boumkwo voor de dubbel discuswerpen en kogelstoten. Alleen in de laatstgenoemde discipline kon ze zegevieren. Daar liet ze een beste poging van 14m53 optekenen. In het discuswerpen was vooral Anouska Hellebuyck een maatje te sterk. Vanessa Sterckendries, Belgisch recordhoudster in het hamerslingeren, won op eenvoudige wijze haar wedstrijd. Ze liet 64m71 noteren als beste poging. Het verspringen bij de mannen was een kolfje naar de hand van Mathias Broothaerts. Hij won overtuigend met 7m59 als verste sprong. Met die prestatie bleef hij slechts tien centimeter verwijderd van kwalificatie voor de Universiade.

Alle resultaten kan u hier terugvinden.