Jonathan Sacoor kwam de afgelopen dagen twee keer in actie op de Florida Relays in de Verenigde Staten. Sacoor, de regerende wereldkampioen bij de junioren op de 400m, trok zijn zomercampagne op gang in de kleuren van het Tennessee Volunteers track and field team. De Belgian Tornado liep naar 21″13 op de 200m, weliswaar met te veel rugwind en 46″74 op de 400m.

Die laatste chrono is meteen de snelste seizoensopener ooit voor de pupil van Jacques Borlée. Vorig jaar begon Sacoor aan zijn dromerige zomer op de Interclub in Gentbrugge met 46″78. Met zijn tijd van gisteren staat de atleet van OEH momenteel helemaal bovenaan de Europese ranglijst, aangezien nog maar weinig Europeanen in actie zijn gekomen op een outdoorpiste.

Die bewuste 46″74 geeft hem nog geen recht op een deelname aan een internationaal kampioenschap. Voor het EK voor beloften wordt namelijk 46″65 gevraagd. Al liet de atleet zelf uitschijnen dat hij individueel niet in actie komt op dat EK. De limiet voor het WK in Doha bedraagt 45″30. Hier is de vraag dan weer of Sacoor al dan niet in actie zou komen indien hij de individuele limiet behaalt, zijn PR bedraagt 45″03. De focus ligt in 2019 namelijk op het aflossingswerk met de Belgian Tornados. Het merendeel van de Belgian Tornados vertrekt overigens binnen enkele dagen naar Los Angeles voor de eerste trainingsstage met het oog op de World Relays.

De komende weken staan ook voor de 19-jarige atleet in het teken van de voorbereiding op de World Relays, die voor het eerst sinds het ontstaan van het kampioenschap niet zullen plaatsvinden op de Bahama’s. De World Relays trekken op 12 en 13 mei namelijk naar Yokohama in Japan. Indien de Belgian Tornados zich van een plaats bij de beste 12 teams verzekeren in Japan, dan zijn ze per direct zeker van hun deelname aan het WK in Doha. Een finaleplaats in Doha resulteert dan weer in een rechtstreekse deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

1 REACTIE

  1. Mooi van Sacoor maar misschien ook even vermelden dat hij 7de en laatste was in deze wedstrijd, gewonnen door de 21-jarige Trevor Stewart (USA) in 45.18, beste wereldjaarprestatie. Kwestie van een en ander in perspectief te plaatsen… ;o)

Reacties zijn gesloten.