De storm rond Jacques Borlée en de LBFA lijkt te gaan liggen. Borlée verlengde gisteren zijn contract bij de Franstalige liga én tekende voor het eerst een contract bij de Vlaamse Atletiekliga. Vorige week kwam Borlée nog in het oog van de storm terecht nadat enkele bestuursleden van de LBFA een open brief schreven waarin ze de uitgaven van de bondscoach van de Belgian Tornados aankaarten. Borlée zou een luxeleventje leiden én dat met staatsgeld, maar gisteren beslisten beide partijen om hun samenwerking verder te zetten.

Het kan verkeren: één week nadat de enkele leden van het bestuur binnen de Franstalige Atletiekliga (LBFA) Jacques Borlée aan de schandpaal nagelden, volgde vandaag het bericht dat de samenwerking tussen beide partijen verdergezet wordt. Rachid Madrane, de Franstalige Gemeenschapsminister van Sport, vervulde de functie van bemiddelaar om tot een compromis te komen. Na verschillende ontmoetingen kwam er een akkoord uit de bus. Borlée blijft dus gewoon de bondscoach van de Belgian Tornados tot en met de Olympische Spelen van Tokio.

Borlée tekende overigens ook voor het eerst een contract bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Daar is de naam van Jonathan Sacoor voor verantwoordelijk. Sacoor verdedigt de kleuren van OEH, een Vlaamse club. Het aandeel van Sacoor als loper binnen het project van de Belgian Tornados heeft een doorslaggevende rol gespeeld. De wereldkampioen bij de junioren op de baanronde is namelijk de enige Vlaming die deel uitmaakte van de Tornados als ploeg op het EK in Berlijn. Hierdoor is de samenstelling niet langer puur Franstalig.

Jonathan Sacoor – Foto: Tomas Sisk

Rachid Madrane was na afloop van de onderhandelingen een tevreden man. Hij benadrukte het belang van de vlotte samenwerking met zijn collega langs Vlaamse kant, Philippe Muyters, de beide atletiekfederaties en het BOIC. Alle deelnemers hebben constructieve voorstellen aangebracht in de realisatie van het project, om zo de topsport te steunen. Hierdoor hoeven de atleten niet langer wakker te liggen over eventuele beslommeringen en kunnen ze zich volledig focussen op de belangrijke sportafspraken van de komende maanden en jaren.

2 REACTIES

  1. En zeg nu nog dat het niet om “duiten” gaat bij de familie Borlée :-) :-) :-)

Reacties zijn gesloten.