Cynthia Bolingo heeft in Glasgow een verlengstuk kunnen breien aan haar voortreffelijk seizoen. De Belgisch recordhoudster werd op de 400 meter net als Renée Eykens ingedeeld in de laatste reeks, vanuit baan drie snelde ze naar de tweede plaats in 52″60, een verbetering van haar nationale besttijd (52″70).

Minder dan een week geleden verpulverde Bolingo in Gent nog haar eigen nationaal record op de 300 meter. In die hoogvorm verkeert ze nog steeds want in de reeksen van het EK indoor ging opnieuw een Belgisch record eraan. Met 52″60 deed ze precies een tiende beter dan op het Belgisch kampioenschap eerder deze winter, waar ze zich het nationale record toe-eigende.  Bolingo nam in Glasgow weinig risico’s bij de start en schoof als derde in na 150 meter. In de laatste rechte lijn van de tweede ronde ging ze over thuisloopster Doyle om naar een tweede plek en rechtstreekse kwalificatie voor de halve finales te snellen. Enkel Lisanne De Witte, op het EK in Berlijn goed voor brons, ging in haar wedstrijd met 52″56 nog net sneller.