Robin Hendrix is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de EK-finale op de 3.000 meter. Hij finishte in zijn reeks als zevende in 7’58″14.

De eerste kilometer ging traag, en de doorkomsttijd bedroeg 2’43, op een schema voor 8’09 dus. De Noor Henrik Ingebrigtsen en de Nederlander Benjamin de Haan gaven het tempo aan, Hendrix was altijd in vijfde of zesde positie terug te vinden. Na 1.900 meter was er een incident waarbij onze landgenoot bijna tegen de grond ging, maar hij herstelde zich snel.

Na een passage in 5’23 van Ingebrigtsen aan 2.000 meter vond Hendrix het welletjes geweest met het rustige tempo. Hij ging zelf aan de boom schudden. Daarna kreeg hij enkele duwen, was het beste ervan af en viel hij terug. De winst ging naar de Brit Chris O’Hare, voor Ingebrigtsen. Met zijn chrono kwam Hendrix een kleinde drie seconden te kort om door te stoten met de verliezende tijden. Hij keert huiswaarts als zestiende over de tweede reeksen heen.