Het BK indoor biedt wellicht één van de laatste kansen om zich te plaatsen voor het EK in Glasgow. Dat zal alvast een extra spanning geven in de Gentse Topsporthal op zondag. Kevin Borlée en de Wit-Russische hordeloopster Alina Talay toppen de deelnemerslijst.

Alina Talay (links) op het EK in Berlijn vorige zomer. – Foto: Jeroen De Meyer

Het mag misschien een verbazing zijn, maar Alina Talay (29) staat zowaar op de deelnemerslijst voor het BK indoor. De tweevoudig Europees kampioene op de 60m horden, én eenmaal op de 100m horden, liet zich vier maanden geleden nog in Antwerpen behandelen aan een blessure. Begin februari liep ze in Duitsland naar een seizoensbeste van 7″88. Dat betekent dat Eline Berings alvast een hele kluif zal hebben aan de Wit-Russische, die uiteraard niet in aanmerking komt voor de Belgische titel.

Ook de dubbele baanronde zal voor spektakel zorgen als we de deelnemerslijsten mogen geloven. Kevin Borlée is samen met broer Dylan ingeschreven. Vorige week liep hij bij zijn seizoensopener in Liévin 46″97. De EK-limiet bedraagt 46″73. Bij de vrouwen kan u een pittige strijd tussen Belgian Cheetahs Camille Laus, Hanne Claes, Cynthia Bolingo en Margo Van Puyvelde verwachten.

Zoek op de deelnemerslijsten niet naar Michael Obasuyi. Hij verkiest de Müller Indoor Grand Prix in Birmingham op zaterdag. Uiteraard zijn er nog een pak meer toppers die het vermelden waard zijn, die kan u binnenkort verwachten in onze voorbeschouwing.