Nafi Thiam zal begin maart in Glasgow haar Europese indoortitel niet kunnen verdedigen. De poulain van Roger Lespagnard heeft begin vorige week een kuitblessure opgelopen op stage in Zuid-Afrika en staat voor een revalidatie van zes weken, dat meldt Le Soir.

Het indoorseizoen moet voor het leeuwendeel van de Belgische topatleten nog goed en wel beginnen, maar voor Nafi Thiam zit het er reeds op. Op voorbereidende stage in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, waar onder meer ook de Borlées en de Belgian Cheetahs zich klaarstomen, liep ze een kuitblessure op. Tijdens een trainingsopwarming vorige week maandag meldde ze zich bij coach Roger Lespagnard met veel pijn ter hoogte van de linkerkuit, haar afzetbeen. Onderzoek bracht een scheurtje aan de kuitspier aan het licht en brengt automatisch een herstelperiode van zes weken met zich mee. Het Europese indoorkampioenschap, dat van 1 tot 3 maart naar het Schotse Glasgow verhuist, komt onherroepelijk te vroeg.

Een zware dobber voor de Namuroise die deze winter toewerkte naar het EK indoor. Na zilver in 2015 en goud in 2017 wilde Thiam in de  indoorzaal nog eens het beste van zichzelf geven, vorig jaar paste ze in laatste instantie voor het WK indoor. “Met haar afzetbeen mogen we geen risico’s nemen en dus is een voorzichtige aanpak geboden”, reageert coach Lespagnard bij Le Soir. Thiam heeft gisteren de stage een week vroeger dan gepland afgebroken. “Haar deelname aan de meerkamp in Götzis eind mei komt in het gedrang. Gelukkig valt het WK outdoor in Doha dit seizoen pas begin oktober, wat ons toch de nodige ademruimte gunt.”