Er werd heel veel verwacht van het Belgische team op de Mixed Relays. Na het startschot werd het echter al meteen duidelijk dat er iets te vroeg victorie werd gekraaid. Startloper Ismael Debjani maakte een niet zo beste beurt waardoor een medaille eigenlijk al meteen uitgesloten leek. De overige drie atleten deden nog wat ze konden, maar geraakten niet verder dan de 7de plek.

Ismael Debjani kreeg de moeilijke taak om het team van bij de start meteen vooraan te krijgen zodat we meteen konden meestrijden met de beste Europese landen. Dit plan draaide toch net iets anders uit, want de tegenstanders vertrokken als een speer waardoor het een lange inhaalrace werd voor de Belgische recordhouder op de 1500m. Debjani leek echter niet in goede doen want slaagde maar niet in deze opzet. Elise Vanderelst mocht als tweede aan de bak, maar kreeg de stok eigenlijk al in een kansloze 11de positie aangereikt. Vanderelst perste er alles uit om weer zo dicht mogelijk vooraan te geraken, maar ook zij slaagde niet in deze moeilijke taak. Ze kon wel nog enkele plaatsen opschuiven waardoor de hoop op Pieter-Jan Hannes werd gevestigd. Hij ging snel van start, maar leek op het einde toch te kraken waardoor hij terugviel naar die 11de plek. Sofie Van Accom werd als laatste in stelling gebracht. Zij slaagde er zowaar in om de snelste tussentijd van alle slotlopers te realiseren waardoor zij nog heel wat atleten kon bijbenen. De snelle ronde van Van Accom loodste het team naar de 7de plaats in de eindstand.

Pieter-Jan Hannes – Foto: Jeroen De Meyer

De Fransen hadden lang zicht op de overwinning, maar hun slotloopster gaf de winst uit handen. De overwinning ging naar de Spanjaarden die voor het tweede jaar op rij het podium op mochten. De Franse ploeg verzekerden zich wel van het zilver. Brons ging naar de Wit-Russen.