De organisatie van de Structabo CrossCup maakte vandaag bekend dat Bashir Abdi van start zal gaan tijdens de manche in Roeselare. Organisator Jos Van Roy hoopte al langer dan vandaag op een deelname van één van de medaillewinnaars op het EK in Berlijn. Met Bashir Abdi komt de zilveren plak van de 10.000m aan de start.

Abdi zal één week voor de manche van de Structabo CrossCup in Roeselare, die op 25 november plaatsvindt, starten op de befaamde Zevenheuvelenloop in de buurt van Nijmegen. Daar test onze landgenoot de benen met het oog op zijn eerste duik in het veld. Over verdere crossplannen en een eventuele deelname aan het EK veldlopen werd voorlopig met geen woord gerept. Abdi liet al eerder uitschijnen dat hij graag in actie zou komen in het veld ter voorbereiding van zijn voorjaarsmarathon. Naar alle waarschijnlijkheid komt de atleet van het NN Running Team aan de start van de marathon van Rotterdam, die begin april wordt gelopen.

Kimeli loopt toch de volledige Structabo CrossCup

Isaac Kimeli kwam in Mol ook met nieuws op de proppen. De atleet van OEH liet weten dat hij slechts één manche zal laten vallen, naar alle waarschijnlijkheid die van Rotselaar. Op het BK veldlopen zou Kimeli naar eigen zeggen aan 80% lopen. Begin 2019 zal Kimeli vooral indoor te vinden zijn, aangezien hij zich wil kwalificeren voor het EK in zaal.

Isaac Kimeli op de Structabo CrossCup in Mol – Foto: Golazo