Meerkampster Nafi Thiam is door de Internationale Atletiekfederatie opgenomen bij de beste tien voor de titel Atlete van het Jaar. Die award ging vorig jaar al naar het Belgische fenomeen, alleen Marion Jones en Jelena Isinbajeva konden deze prijs twee keer na elkaar winnen.

Kersvers winnares van de Gouden Spike, Nafi Thiam, is door de IAAF genomineerd voor de titel van Atlete van het Jaar. Samen met negen andere topatletes maakt ze kans op de award. Vorig jaar haalde ze deze prijs binnen. Enkel de Amerikaanse Marion Jones (1997 en 1998) en de Russische Jelena Isinbajeva (2004 en 2005) werden twee keer na elkaar tot winnares bestempeld. Thiam is ook de enige Belgische die de trofee op haar naam kon zetten.

Sifan Hassan – Foto: Erik Van Leeuwen

Andere kandidaten zijn Dina Asher-SmithBeatrice ChepkoechCaterine IbarguenMariya LasitskeneShaunae Miller-UiboSandra PerkovicCaster Semenya en Anita Wlodarczyk. Ook de Nederlandse Sifan Hassan zit bij de laatste tien.

Ook u kan Nafi Thiam helpen om deze trofee te winnen. Een vierde van de stemmen hangt af van sociale media. Via Facebook, Instagram en Twitter kan je de Belgische Europese, olympische en wereldkampioene steunen. Stemmen kan tot 12 november. Op vier december wordt de winnaar bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dat in Monaco tijdens de IAAF Athletics Awards.

Nafi Thiam maakt daarnaast nog steeds kans op de titel van Europese Atlete van het Jaar. Daarin zit ze bij de laatste drie. De winnaars voor die award worden op 26 oktober bekendgemaakt. Ook Jonathan Sacoor kan die avond een prijs winnen, namelijk die van Rising Star van de Europese atletiek.