Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. De volgende in deze rubriek is de Belgische veldloopkampioene Imana Truyers. De atlete van CABW behaalde vorig seizoen nog haar eerste Belgische veldlooptitel bij de senioren alsook de eindoverwinning in het CrossCup klassement. Dit seizoen start ze met hoge ambities.  

Dag Imana, hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen? 

“De voorbereiding op het winterseizoen verloopt momenteel heel goed. Ik ben rustig aan het werken om in topvorm te kunnen starten aan mijn crossen. Na een slechte zomer met aanslepende achillespees problemen kan ik eindelijk weer pijnvrij lopen en dat is motiverend om er weer tegenaan te gaan. Tot juni heb ik enkele stappen kunnen zetten richting een 10 000m, dit smaakte naar meer en ik voel dat ik hierin wat verder kan evolueren. Ik hoop ook dat dit mij ten goede komt in een internationale cross van 8 km.”  

Welke wedstrijden staan er op het programma? 

“Mijn eerste cross heb ik al achter de rug. Ik ben mijn seizoen gestart met een cross in Cardiff, Wales. Ik zag het als een testcross maar het was toch heel pittig na enkele maanden uit competitie te zijn. Ik heb er weer veel uit geleerd en het maakt mij ook sterker voor de komende wedstrijden. De wedstrijden die zeker nog op de planning staan zijn uiteraard alle CrossCup-manches. Ik kan zeer positief terugkijken naar de voorbije CrossCup wat ervoor zorgt dat ik zeer gebrand sta om te strijden voor niets minder dan winst, zoals vorig seizoen. Verder zal het aangevuld worden met enkele internationale wedstrijden zoals het ECCC met CABW.” 

Heb je ambitie om deel te nemen aan het EK-cross? 

“Ik heb zeker ambities om terug een EK-selectie te veroveren. Met de ervaring van vorig jaar zou ik het ook graag dit jaar absoluut beter willen doen. Vorig jaar was ik toch lichtjes ontgoocheld. Veldlopen is absoluut mijn passie dus een mindere zomer houdt me niet tegen om opnieuw hoge ambities te hebben voor het CrossCup-seizoen en het Belgisch Kampioenschap. Ik heb er zin in!” 

Waar zie je je rechtstreekse concurrenten? 

“Ik ben zeker dat het een heel leuke en spannende strijd zal worden bij de dames. Misschien wel één van de spannendste cross-seizoenen van de afgelopen jaren? Met een Nina Lauwaert, Louise Carton, Sofie Van Accom,…. Ik zie hen dan ook heel sterk eindigen in het eindklassement.” 

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?  

“Ik heb geen Mega-Spike ploeg opgesteld.”

Meer info over deze interactive Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.