Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Robin Hendrix –  één van de revelaties van vorige winter én goed voor zilver met de belofteploeg op het EK veldlopen  – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Op de Ekiden maakte je al meteen indruk door als eerste af te lossen na jouw 5km. Wil dat zeggen dat de vorm al goed zit zo vroeg op het seizoen?

“Jazeker. Mijn voorbereiding richting het veldloopseizoen is ondertussen al even bezig waardoor ik op de Ekiden al in vrij goede vorm verkeerde. Het is nog even wachten tot de eerste veldlopen er aankomen waardoor ik de komende weken nog goed zal doortrainen. Normaal moet ik dan klaar zijn om op de eerste crossen meteen goed voor de dag te komen.”

Staat de hele CrossCup op het programma of trek je tussendoor ook op stage?

“Ik zal in tegenstelling tot vorig jaar, waar ik enkel de manche in Mol liet schieten, niet de volledige CrossCup afwerken. Tot en met het EK zal ik wel telkens aan de startlijn verschijnen, maar nadien richt ik mijn pijlen op het indoorseizoen. Dit jaar staat er een EK indoor in Glasgow op het programma en dat lijkt mij een mooie opportuniteit. Afgelopen zomer nam ik op het EK deel aan de 5.000m, maar nu wil ik eens zien waartoe ik in staat ben op de 1500m.”

Hoe schat je jouw kansen op een EK-selectie in nu je geen belofte meer bent?

“Indien de Belgische federatie dit jaar een volle seniorenploeg afvaardigt richting Tilburg, dan acht ik de kans groot dat ik een plaats in het team zal hebben. Mocht er toch geen ploeg geselecteerd worden, dan wordt het moeilijker om mij van een selectie te verzekeren.”

Vorig jaar was een boerenjaar met 2 EK deelnames en enkele PR’s. Wat zou je dit jaar moeten realiseren om van een even goed (winter)seizoen te kunnen spreken?

“Ik hoop vooral om op het EK veldlopen opnieuw sterk voor de dag te komen en te kunnen tonen dat ik bij de senioren ook een mooie plaats kan bemachtigen. Deelname aan het EK indoor zou dan weer de kers op de taart betekenen.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

“Ik heb voorlopig nog geen ploegje gemaakt. Met al dat potentieel en talent die de huidige generatie afstandslopers heeft, wordt het heel moeilijk om atleten te kiezen. Wie alleszins niet in mijn ploeg zal ontbreken is mijn vriendin Femke (Speelman-rooms, red.) en een paar leden uit mijn trainingsgroep. Wat een zotte bende is dat geworden! Credits to een zekere TM.”