Terwijl de meeste atleten al aan hun voorbereiding van volgend atletiekjaar bezig zijn heeft Vanessa Sterckendries in Dampicourt nog een knalprestatie neergezet. De 23-jarige specialiste in het hamerslingeren kwam zowaar tot een nieuw Belgisch record. Ze stoot daarmee Jolien Boumkwo van de troon die in 2016 het nationale record op haar naam zette.

Vanessa Sterckendries is bezig aan een uitstekend seizoenseinde. In september liet ze al twee persoonlijke records optekenen toen ze zich verbeterde tot 66m65. Het Belgisch record van Jolien Boumkwo, 67m30, was toen al niet meer veraf.

Vanessa Sterckendries – Foto: Jeroen De Meyer

Vandaag trok Sterckendries naar de sluitingswedstrijd van AC Dampicourt. Ze ging er een eerste keer voorbij de 67m-grens. Met een geldige worp van 67m63 bij haar tweede poging verbeterde ze zelfs het twee jaar oude nationale record van Jolien Boumkwo. Daarnaast zette ze met 67m24, 66m79 en 66m54 een mooie constante reeks. De atlete van OEH kende voor de wedstrijd nochtans wat pech, want ze was maar net op tijd ter plaatse na een accident onderweg. Het deerde haar alleszins niet om begin oktober haar hamer nog naar een nieuw Belgisch record te slingeren.

“Ik zat volgens mij in zo’n adrenaline van het kleine ongeval, dat ik het nationale record gewoon gegooid heb”, reageerde ze na afloop. “De poging zelf was nochtans niet zoals ik het wilde, met nog een sprongetje tussen draai twee en drie, maar door de krachtige afworp had ik er meteen een goed gevoel bij. Ik riep: “Dit is dé worp”, en ik had gelijk.”