Onder een stralend zonnetje werd gisteren het achtste voetbaltornooi voor atletiekclubs georganiseerd. Op het nieuwe kunstgrasveld van FC Rooigem bonden meer dan 200 atleten hun voetbalschoenen aan om er de vzw Sportaround mee te steunen. De overwinning ging naar TGW23 bij de mannen en the red-white flames bij de vrouwen.

Het voetbaltornooi voor atletiekclubs was dit jaar reeds aan zijn achtste editie toe. Voor velen een ideaal evenement om het tussenseizoen mee af te sluiten. Maar liefst 32 mannenploegen en 8 vrouwenteams namen deel aan het evenement, waar korte wedstrijdjes van 5 tegen 5 werden gespeeld. In de namiddag was er zelfs tijd voor een korte break om de finale van het WK wielrennen te kunnen meevolgen.

Organisatoren en tevens oprichters van Sportaround, Bashir Abdi en Bert Misplon, trapten zelf ook een balletje. Na afloop waren ze zeer tevreden met deze achtste editie: “Het is een echt funtornooi waar fair play hoog in het vaandel wordt gedragen. Twee of drie ploegen speelden jammer genoeg te hard, maar dat is dan ook het enige minpunt van de dag!” De overwinning bij de mannen ging naar TGW23, van atletiekclub AZW, die het in de finale haalden van KASVO. Bij de vrouwen mochten de red-white flames van AC Lyra zegevieren. Op 29 september volgend jaar wordt er opnieuw gezocht naar de beste voetballende atletiekclub.