Elise Vanderelst is zich volop aan het voorbereiden op haar eerste internationale kampioenschap bij de senioren. In Brussel liep de MOHA-atlete zaterdag een mooie 800 meter, bezegeld met 2’04″53 en een tweede plaats. Haar record van 2’04″02 blijft net na examenperiode nog overeind, maar Vanderelst tankte het nodige vertrouwen.

Op de IFAM eind mei voldeed ze aan de EK-limiet op 1500 meter, een opsteker na een lastige winter maar ook een bevestiging van haar kunnen. De 20-jarige Vanderelst gooide voorbije jaren hoge ogen op de 800 meter, zowel nationaal als internationaal. Vorig jaar eindigde ze nog als zevende op het EK voor junioren, naar eigen zeggen speelde de stress haar toen parten. Begin augustus zal het Europees kampioenschap in Berlijn nog wat meer aandacht opeisen, al trekt Vanderelst zonder grote doelen en met meer vertrouwen naar de Duitse hoofdstad. Bekijk haar reactie hierboven.