Zita Goossens heeft zich op het Juniorengala in Mannheim verzekerd van het WK voor junioren. Goossens verbeterde haar PR in het hoogspringen van 1m77 met maar liefst zes centimeter naar 1m83. Die sprong over 1m83 is exact de gevraagde hoogte om naar het WK voor junioren te gaan in het Finse Tampere. De 17-jarige atlete van DEIN is voorlopig de enige juniore die zich in Mannheim weet te verzekeren van een WK-ticket.

Zita Goossens wond de hoogspringcompetitie van het Juniorengala in Mannheim. Haar 1m83 is momenteel goed voor de zesde Europese jaarprestatie bij de junioren. De atlete zelf had het niet verwacht om de limiet nog te behalen. Tijdens haar wedstrijd had ze ook het nodige geluk. Op 1m79 en 1m81 ging ze telkens in haar derde poging over de lat/

“Het doel op voorhand was toch om mijn PR te proberen aanscherpen, aangezien ik hier heel wat concurrentes van mijn leeftijd én een gelijkaardig niveau kan ontmoeten. Ik was eigenlijk al heel erg tevreden met mijn sprong over 1m79, aangezien ik op die manier al twee centimeter beter deed dan ooit tevoren. Vervolgens ging de lat nog hoger, maar ik zat in feite in de flow, waardoor het plots behoorlijk vlot ging. Op 1m83 lukte het dan in mijn tweede poging. Daarna was ik echt door het dolle heen”, aldus de uitgelaten hoogspringster.

Na Camille Muls en Mathilde Deswaef is Goossens de derde juniore die zich voor het WK heeft verzekerd. Bij de mannen treden minstens zeven atleten aan.