Dylan Borlée heeft op de IAAF World Challenge-meeting in Madrid zijn seizoensbeste aangescherpt. Onze 25-jarige landgenoot ging met 46″00 zes honderdsten sneller dan op de Putbosmeeting in Oordegem begin juni. Vanuit baan 2 in de B-reeks was hij hiermee goed voor een derde plaats.

Op een individueel startbewijs voor het EK in Berlijn moet Borlée nog wachten, daarvoor is 45″89 vereist. Borlée hield weliswaar goed stand in de B-reeks, maar kon het huzarenstukje dat zijn tweelingbroers vorig jaar opvoerden niet herhalen. Toen doken zowel Kevin als Jonathan Borlée overtuigend onder het WK-minimum.

In de A-reeks van de 400 meter in Madrid schitterden dit keer de Spanjaarden. In het zog van Dominicaan Santos (44″66) zette 200m-specialist Bruno Hortelano een nationaal record op het bord. Met 44″69 tekende Hortelano ook voor de snelste Europese jaartijd, landgenoot Oscar Husillos ging met 44″73 eveneens sneller dan ooit. Dat belooft voor het EK in Berlijn, waar de Spanjaarden zowel op de individuele baanronde als de 4×400 meter een te duchten concurrent zullen worden van de Belgian Tornados.

Berings de beste op horden

Op de 100m horden kwam met Eline Berings nog een Belg in actie in Madrid. Berings won overtuigend haar race met een chrono van 13″01. Haar starttijd van 0.101 doet het beste verhopen met het oog op de komende weken en maanden. Ben Broeders kende dan weer een baaldag in de Spaanse hoofdstad. Hij geraakte niet over zijn aanvangshoogte van 5m21 in het polsstokspringen.