Michael Obasuyi heeft op het Juniorengala in het Duitse Mannheim het Belgische record op de 110m horden scherper gesteld. Obasuyi ging tijdens de reeksen al sneller dan het BR van zijn trainingsmakker Dario De Borger, die in 2011 goed was voor 13″47, met 13″44. In de finale deed de hordeloper van OEH er zowaar een schepje bovenop door 13″38 te noteren.

De chrono van Obasuyi valt niet uit de lucht. De 18-jarige atleet kwam tijdens de Flanders Cup in Huizingen al tot 13″64. In die race verzekerde Tuur Bras zich eveneens van het WK voor junioren. Obasuyi had echter geen vlekkeloos seizoensbegin gekend. Op de interclub liep hij een blessure op aan de kuit en enkel, waardoor hij minder ritme kon opdoen dan gepland. Op de IFAM dook hij voor het eerst onder de WK-limiet.

Toen al sprak de sprinter van een chrono onder 13″50. Vandaag is hij erin geslaagd om twee keer onder die “richttijd” te blijven. Zijn 13″38 biedt alvast perspectieven met het oog op het WK in Tampere, aangezien hij als vierde op de wereldranglijst bij de junioren komt te staan. Bovendien moet hij op de Europese ranglijst alleen maar de Spanjaard Luis Salort voor zich dulden. Hieronder kan u de race van vandaag herbekijken. Het gaat weliswaar om ruwe beelden.

Tuur Bras en Simon Verherstraeten kwamen eveneens in actie op de hoge horden in Mannheim. Beide heren kwalificeerden zich voor de finale met respectievelijk 13″73 en 13″90. In die finale wist Bras één honderdste beter te doen dan zijn seizoensbeste van 13″69. Verherstraeten kon zichzelf niet meer verbeteren in vergelijking met de reeksen. Hij klokte af na 13″94.

Tuur Bras – Foto: Peter Wagemans