Nina Lauwaert heeft in het Duitse Hamburg op een knappe wijze gedebuteerd op de marathon. De 29-jarige atlete van ROBA snelde er naar een tijd van 2u37:26. Lauwaert liet zich afgelopen winter meerdere keren opmerken tijdens de Easykit CrossCup, waarin ze bij de beste Belgische dames wist te finishen. Ze kwam zelfs in de buurt van een selectie voor het EK veldlopen.

Lauwaert liet echter deze winter al uitschijnen dat haar focus op haar grote liefde blijft, namelijk wedstrijden op de weg. Dat werd vandaag in Hamburg verduidelijkt. Twee weken geleden liep ze in het Franse Valenciennes nog naar een nieuw PR op de 10km op straat met 33’37.

Karen Van Proeyen -Foto: Peter Wagemans

De atlete van de Yellow Armada verkeerde duidelijk in bloedvorm, want met de steun van tempomaker Cedric Van de Putte klokte ze 1u18:42 halfweg. Karen Van Proeyen, die in Hamburg toe was aan haar vierde marathon, kwam halfweg enkele tellen sneller door in het gezelschap van haas Stan De Vleminck. Beide duo’s bundelden iets over halfweg even de krachten alvorens Van Proeyen na 25 kilometer een klein dipje moest verwerken en Lauwaert afstand zag nemen. Met 2u37:26 toonde Lauwaert zich de snelste ROBA-atlete aan de streep, de EK-limiet staat op 2u31:19. Van Proeyen kreeg in het tweede wedstrijddeel af te rekenen met pijn aan het linkerbeen en bleef met 2u40:49 zo’n 50 seconden boven haar besttijd. De gewezen basketbalster bleef achter met gemengde gevoelens.