Ben Broeders heeft alvast voor de prestatie van de dag gezorgd op het PK in Vlaams-Brabant. Broeders, de regerende Europese kampioen bij de beloften in het polsstokspringen, wipte in de Gaston Roelants Arena in Kessel-Lo over een hoogte van 5m59. Dat is exact de hoogte die gevraagd wordt om naar het EK in Berlijn te mogen. De 22-jarige atleet mag zich zo opmaken voor zijn tweede EK bij de grote mannen.

Op zijn eerste optreden in Amsterdam werd hij meteen vierde in een door de wind geteisterde competitie. Indoor ging Broeders afgelopen winter over 5m65. Hieronder kan u alvast zijn gelukte poging op 5m59 bekijken.

Broeders was overigens niet de enige atleet die een limiet behaalde in zijn thuisbasis. Twee scholieren van DCLA zijn er namelijk ook in geslaagd. In het polsstokspringen ging Elien Vekemans over 3m85. Voor het EK voor scholieren wordt er 3m83 gevraagd. Ze mag zich dus voorbereiden op een reis naar het Hongaarse Györ. Haar clubgenote, Elena Defrère, liet een worp van 16m02 optekenen in het kogelstoten. Hiermee doet Defrère beter dan de vereist 15m79. Het was dus een geslaagde eerste dag voor de organiserende club DCLA op het PK in Vlaams-Brabant.