Jolien Boumkwo maakte op het Belgisch kampioenschap vorige zomer een duidelijk statement: als de atletiekfederatie haar geen extra steun kan bieden dan wordt het moeilijk om de weg naar de top voort te zetten. De 24-jarige werpkampioene werkt ondertussen voltijds bij een consultancybureau en haar atletiekcarrière is naar de achtergrond geschoven.

Foto: Jörgen Lammens

In het tussenseizoen maakte Boumkwo wel de overstap van Racing Club Gent naar Excelsior, maar zonder grote atletiekambities. Na het zomerseizoen moest de Belgische recordhoudster in het kogelstoten en hamerslingeren er even tussenuit, in die pauze heeft ze uitgezocht of ze een halftijdse job kon combineren met topsport. “De Vlaamse Atletiekliga kon me niet nodige de steun verlenen om die combinatie te maken. Ik heb geruime tijd veel geïnvesteerd in de sport, maar ik kreeg er niet voldoende voor terug.”

Boumkwo behaalde na vier jaar studeren haar diploma Handelswetenschappen en kon in september aan de slag bij het consultancybureau Delaware. Haar job als ‘business analyst finance’ bevalt haar, net als de werksfeer. “Ik hou mijn conditie wel nog op peil in de fitness, maar intensief trainen zit er voorlopig niet meer in. Ik zal zowel in België als in Frankrijk nog de interclub afwerken, maar voorlopig blijft het daarbij.” Boumkwo vindt het jammer dat ze de moed niet meer kan opbrengen om als een topsporter te trainen, maar geeft zichzelf de ruimte om die draad later opnieuw op te pikken. “Atletiek definitief vaarwel zeggen lukt me niet, de sport betekent nog steeds veel voor mij. Het spijt mij dat het zo is gelopen en de situatie is tot op vandaag nog niet helemaal duidelijk. Wie weet vind ik het plezier terug en duiken er opnieuw kansen op, maar daarvoor zal er iets drastisch moeten veranderen. Ik zat nog niet aan mijn limiet, zeker niet in het hamerslingeren.”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.