Christian Coleman heeft revanche genomen voor zijn prestatie van vorige maand. Coleman liep toen naar een nieuw wereldrecord van 6″37 op de 60m, maar door het ontbreken van de gebruikelijke starttechnologie kon dat record niet gehomologeerd worden. Op de Amerikaanse indoorkampioenschappen afgelopen weekend was er geen vuiltje aan de lucht op dat vlak. De 21-jarige sprinter liet het voorval van vorige maand niet aan zijn hart komen en stoomde naar een verbazende chrono van 6″34! Drie honderdsten beter dan zijn vorige chrono, die niet in de recordboeken zal belanden.

Het “vieze” bijna 20 jaar oude record van zijn landgenoot Maurice Greene is op die manier met een maandje vertraging van de tabellen gelopen. Dat de Amerikaan zich op die manier nogmaals bombardeert tot topfavoriet voor het WK Indoor lijdt geen twijfel. Coleman, afgelopen zomer goed voor zilver op het WK in Londen op de 100m, is dit indoorseizoen ongeslagen en zal die reeks ongetwijfeld willen voortzetten. De snelste man ooit op de 60m zal vooral uit Chinese hoek concurrentie mogen verwachten, want Bingtian Su liet al knappe dingen zien deze winter. Ronnie Baker, landgenoot van Coleman, liep in dezelfde race naar een stevige chrono van 6″40 en is op die manier ook iemand om naar uit te kijken.

“Het voelt héél goed. Het voelt ongelooflijk. Ik kan het gevoel van tijdens de race niet echt verklaren, maar het publiek was echt geweldig. Ik wist dat het een intense race ging worden. Na het startschot werd alles een waas. Vandaag stond in het teken van het feit dat ik ervoor moest zorgen dat het moment niet groter werd dan ik. Je moet zorgen dat je groter bent dan het moment. De rest is gewoon het uitvoeren ervan”, vertelde Coleman aan USATF.TV.

https://www.instagram.com/p/BfXHUaZHWyv/?taken-by=usatf