Nafi Thiam, momenteel op stage op Tenerife, begint in het tweede weekend van februari aan haar indoorseizoen. De regerende olympisch en wereldkampioene zal deelnemen aan de driekamp in Eaubonne, nabij Parijs. Dat schrijft Le Soir.

De driekamp in Eaubonne brengt meteen stevige tegenstand voor Thiam. Ze treft er de Française Antoinette Nana-Djimou en de Britse Katarina Johnson-Thompson. De wedstrijd gaat op 9 februari door, daags voor de IFAM, waar Thiam dus zal ontbreken. Ook vorig jaar nam Thiam in februari aan een driekamp deel, maar die ging in Parijs zelf door.

Na Eaubonne gaat het naar het BK in Gent een week later. Thiam zal er één of twee proeven meedoen, maar heeft nog niet beslist welke. Het gevoel op trainingsstage zal samen met haar prestaties in deze twee wedstrijden de doorslag geven in de beslissing om al dan niet deel te nemen aan het WK indoor van 1 tot en met 4 maart in het Britse Birmingham. In het verleden nam Thiam één keer aan een WK indoor deel, maar toen (2014) koos ze voor het hoogspringen.