Babette Vandeput heeft de discuscompetitie beëindigd op een tiende plaats. Vandeput wierp ongeldig in haar eerste poging. Daarna kwam ze tot 45m70. Die afstand volstond niet om nog drie extra worpen te krijgen tijdens de finale. Daarvoor was 48m30 nodig. De atlete was echter al heel tevreden om in de finale te staan. De wind waaide trouwens ongunstig voor het discuswerpen.

“Het is natuurlijk een beetje jammer om op die manier de finale te moeten verlaten. In België ben ik gewoon van zes worpen te hebben, maar hier is dat dus niet het geval als je in de eerste drie niet echt op niveau kan presteren. Ik had graag in de buurt van mijn PR gekomen, want dan had ik zeker bij de beste acht kunnen eindigen. Dat zat er vandaag niet in. Spijtig, maar ik was er toch wel weer bij. Opnieuw een ervaring rijker dus. Het oorspronkelijke doel was de finale en daar ben ik in geslaagd, dus ontevreden mag ik niet zijn”, vertelde de altijd goedlachse Vandeput.