Jeroen D’hoedt maakt zaterdag bij de Nacht van de Atletiek in Heusden zijn seizoensdebuut, dat hij door een blessure moest uitstellen. Bij zijn eerste competitie sinds de CrossCup in Hannuit in Januari, treedt hij in de 5.000m aan.

Met een klein scheurtje in de kuit moest titelverdediger D’hoedt in maart met pijn in het hart het BK veldlopen laten schieten. Nadien trok hij terug naar de Verenigde Staten, maar daar liep het opnieuw mis. Zijn seizoensstart, die eigenlijk voor in april gepland was, moest serieus worden uitgesteld.

Eind mei kon D’hoedt de pistetrainingen hervatten, en na een stage in Sankt-Moritz heeft hij nu eindelijk het gevoel weer klaar te zijn voor wedstrijden. “Een eerste race is nooit makkelijk, maar ik zou toch graag mijn persoonlijk record verbeteren.” Met die doelstelling mikt de 27-jarige CABW’er meteen hoog, want zijn besttijd staat sinds 2014 op 13’34″90. De WK-limiet staat op 13’22″60.