Philip Milanov heeft op de Werpersmeeting van ACME in Eeklo voor een knalprestatie gezorgd. Milanov, die dit jaar al mocht vieren op de Diamond League meeting in Shangai, wierp zijn discus 65m19 ver. Daarmee doet hij 19cm beter dan de gevraagde 65m00 om een ticket te verzilveren richting het WK in Londen.

De vice-Europese kampioen in het discuswerpen verzekert zich zo opnieuw van een deelname aan een groot internationaal kampioenschap. Als Milanov zijn stijgend vormpeil kan doortrekken de komende weken, dan zal hij ongetwijfeld in de buurt van zijn eigen nationaal record komen van 67m26. Het is een opvallend feit dat Milanov net in Eeklo zijn limiet behaalt, aangezien hij eerder dit jaar al de kans kreeg om zich te tonen in grotere competities. De puzzelstukjes moeten vandaag in elkaar zijn gevallen, ondanks de mindere belangstelling en een zwakker deelnemersveld dan de afgelopen weken.

Afgelopen zaterdag was de Bruggeling nog te bewonderen op het strand van Oostende voor de Urban Memorial. Het beste resultaat dat hij daar liet opmeten was 64m68. Deze wedstrijd telt niet officieel mee, maar was al een mooi voorteken dat die WK-limiet niet zo lang meer op zich zou laten wachten. Philip Milanov kan nu met een ontspannen gevoel toewerken naar zijn volgende wedstrijd: de Diamond League-meeting in Oslo.

[box type=”shadow” align=”aligncenter”  ” width=””]Philip Milanov: “Met geruster gemoed naar volgende wedstrijden”

“Ik zat heel veel met dat minimum in mijn hoofd”, legt Milanov uit op de VAL-site. “Op training liep het goed, dus wilde ik in Eeklo mijn kans wagen, vooral om dan met een geruster gemoed richting de volgende wedstrijden te trekken. Mijn eerste drie worpen waren wat te traag en niet reactief genoeg. Daarna ging het wel goed. Behalve die 65m19 kwam er in de vijfde worp zelfs nog meer uit, maar ik verloor mijn evenwicht en zette een voet uit de cirkel. Ze hebben die worp wel voor mij opgemeten, en het was voorbij de 68 meter. Dat zal misschien voor een van de volgende meetings zijn.”[/box]