Deze zaterdag willen heel wat atleten hun persoonlijke records verbeteren tijden de IFAM Outdoor in Oordegem. Zo ook Soufiane Bouchikhi. De atleet van CABW komt er aan de start op de 5.000m. Na enkele wedstrijden om ritme op te doen is hij nu klaar om zijn records te verpulveren. “Want met mijn tijden op de 5.000m en 10.000m stel ik internationaal nog niks voor.”

Dag Soufiane, tevreden van je veldloopseizoen?

“Mijn veldloop seizoen is goed verlopen. Ik had er eerlijk gezegd alleen wat meer van verwacht, al ben ik op zich al heel blij dat ik bijna heel het winterseizoen gezond ben gebleven.”

Heeft die val van in Rotselaar (Soufiane Bouchikhi kwam al sprintend voor de overwinning ten val aan de finish en ontwrichte daarbij zijn schouder) nog wat sporen nagelaten?

Soufiane Bouchikhi na zijn val in Rotselaar –
Foto: Tomas Sisk

“Mijn accidentje in Rotselaar heeft mijn schouder wat beschadigd. Dit voel ik vooral bij mijn lange duurlopen naar het einde toe. Dan wordt mijn schouder heel stijf. Ik hoop dat het met de tijd gaat beteren want anders kan dat nog problemen opleveren voor mijn marathonplannen!”

Hoe ver staan die plannen voor een marathon dan al?

Ja, ik weet het eigenlijk echt nog niet goed. Het kan zijn dat ik in 2018 al een marathon in mijn planning ga steken, maar dan moet ik er zeker van zijn dat ik minstens 2u09 of 2u10 kan lopen anders begin ik er zelfs niet aan! Ik heb namelijk geen zin om een marathon in 2u12 of 2u13 te gaan lopen. Eerst wil ik wel nog mijn persoonlijke records op de 5.000m en 10.000m verbeteren, want met 13’33” en 28’07” stel ik nog niks voor op internationaal niveau.”

Dat noemen ze dan de lat hoog leggen.

“Ik leg de lat voor mijzelf altijd heel hoog, soms misschien wat te hoog, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar.”

Soufiane Bouchikhi – Foto: Jeroen De Meyer

Over naar deze zomer dan. Hoe staat het ervoor?

“Het hoofddoel dit seizoen is het WK in Londen. Daarnaast wil ik vooral mijn persoonlijke records op de 5.000m en 10.000m verpulveren. Dat is volgens mij gewoon een kwestie van tijd want ik voel dat ik momenteel in een zeer grote vorm verkeer.”

Waar bieden de kansen zich aan om die recordtijden te lopen?

“Komende zaterdag loop ik een 5.000m op de IFAM in Oordegem. De concurrentie is er alvast naar behoren. Dan is het kiezen tussen ofwel een 10.000m in Hengelo op 11 juni of de Gouden Spike in Leiden op 17 juni, eveneens een 10.000m. Daarna las ik terug een korte trainingsperiode in om op de Nacht van de Atletiek te kunnen knallen.”