In de marathon van Rotterdam is Koen Naert in een persoonlijk record van 2u10:15 gefinisht. Hij liep een bijzonder constante wedstrijd, maar een klein dipje na 37km kostte hem een duik onder de 2u10.

Een hele sterke wedstrijd heeft Koen Naert in Rotterdam de tiende stek en een nieuw persoonlijk record opgeleverd. Hij liep ondanks hoge temperaturen aan een indrukwekkend hoog en constant tempo. Ook zijn hazen deden prima werk, en Naert liep tot 30km op een schema voor iets boven de 2u10. Daarna versnelde Naert en na 33km ging hij voor het eerst onder het schema voor 2u10. Helaas kreeg hij na 37km een klein dipje, maar een indrukwekkende laatste kilometer in 2’53 bracht hem alsnog naar een topchrono van 2u10:15. Zijn oude persoonlijk record stond op 2u10:31.

De winst ging naar de Keniaan Marius Kimutai in 2u06:04. Beste Nederlander was Abdi Nageeye in een persoonlijk record van 2u09:34. Michel Butter, die lang samen met Naert liep, was met zijn 2u10:59 tweede Nederlander. Khalid Choukoud haalde de finish niet.

De volledige uitslagen vindt u hier.