Koen Naert heeft met vier knappe marathons achter de kiezen al een aardig palmares opgebouwd, morgen krijgt hij in Rotterdam de kans om dat nog wat extra glans te geven. Zijn persoonlijke besttijd van 2u10:31 staat op losse schroeven, maar ligt ook een duik onder 2u10 binnen handbereik? U hoeft morgen alleszins niks van deze marathon te missen.

Al de Nederlandse ogen in Rotterdam zijn morgen gericht op Abdi Nageeye, Michel Butter en Khalid Choukoud. Nageeye (2u10:24) lijkt met een prima voorbereiding in Ethiopië over de beste papieren te beschikken om onder de magische grens van 2u10 te duiken. Butter (2u09:58) heeft de snelste recordtijd achter zijn naam staan, maar die dateert al van 2012. Net als de onervaren Choukoud (2u10:52) kon ook hij zich zonder noemenswaardige problemen klaarstomen voor deze marathon. Butter werkte in Kenia zijn trainingsstage af terwijl Choukoud opteerde voor geboorteland Marokko. De naam van Koen Naert (2u10:31) misstaat absoluut niet in dat rijtje, alleen zocht hij geen andere oorden op. Of dat hem al dan niet windeieren zal leggen, moet morgen blijken. Het Belgisch record van Vincent Rousseau (2u07:19) is niet in gevaar, de tweede plaats op de allertijdenranglijst (2u09:57, Armand Parmentier) mogelijk wel. Het is al meer dan 20 jaar geleden dat een Belg onder de magische grens van 2u10 dook.

Omstreeks 10u00 geeft de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, het startschot op de vertrouwde Coolsingel. Het wordt net als in België een warme zondag, met een voorspelde 12 graden bij de start en 16 graden bij de finish. De wedstrijd is morgen rechtstreeks te volgen op NPO 1 en NOS.nl. De tv-uitzending begint om 9.30 uur, een halfuur later worden de marathonlopers losgelaten. Ook op onze Twitter- en Facebookpagina wordt u op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen.

Meer over de marathon van Rotterdam vindt u op de site van de organisatie.