Koen Naert heeft vandaag een zeer verdienstelijke prestatie neergezet op de Rotterdam marathon. De 27-jarige Adeps-atleet zette een puike 2u10:15 op de klok, zestien seconden sneller dan ooit tevoren. “Koen vond het tempo onderweg een tikkeltje te langzaam, maar heeft naar mijn mening toch weer knap de verwachtingen waargemaakt.”

Raymond Van Paemel – Foto: Lander Tijtgat

“Ik heb de marathon thuis gevolgd, op de computer en de televisie”, doet trainer Raymond Van Paemel zijn verhaal. “Ik heb zopas vernomen dat Koen toch wel licht ontgoocheld is over de eindtijd. Er zat volgens hem meer in en hij had graag een seconde of twee per kilometer sneller gelopen.” Alles stond in Rotterdam in het teken van de Nederlandse atleten. Naert liep lang in het gezelschap van Butter en Choukoud en de haas stemde zijn tempo op maat van de Nederlanders af. “Als je ziet hoe Koen kompaan Butter in het slot van de wedstrijd nog meer dan 40 seconden aansmeert, dan toont dat toch aan dat het geen ideale wedstrijd voor hem was. Het groepje werd wel snel uitgedund en ook de weersomstandigheden waren lang in het voordeel, tot het in de laatste 10 kilometer toch iets té warm werd.” 

Van Paemel onderstreept dat Koen opnieuw een stap voorwaarts heeft gezet en dat we zijn prestatie zeker niet mogen onderschatten. “Je mag hem met zijn tiende plaats hier in Rotterdam toch echt wel tot de Europese top rekenen. Enerzijds wilde hij zo graag onder de magische grens van 2u10 duiken, anderzijds heeft hij hier bewezen dat hij dit absoluut in zich heeft. Nu heeft hij een drietal weken rust op het programma staan en nadien zitten we samen om de plannen voor de rest van het jaar te bespreken. Het wereldkampioenschap in Londen was ingecalculeerd, maar er bestaat ook een iets kleinere kans dat we daarvan afstappen en kiezen voor een najaarsmarathon.” 

Stijn Fincioen: “Volgende keer misschien iets meer risico nemen”

Stijn Fincioen – Foto: Peter Wagemans

Stijn Fincioen is onze marathonspecialist bij uitstek. De voormalige Belgisch kampioen heeft al een 20-tal marathons op de teller en traint ook quasi wekelijks met z’n goeie vriend Koen Naert. “Hij mag zeker tevreden zijn”, beklemtoont Fincioen. “Hij heeft andermaal bevestigd dat hij een sterke marathonloper is die aan een egaal tempo zijn wedstrijd kan afwerken, dat is weinig atleten gegeven! Koen werd in januari voor het eerst papa en dat heeft hem zeker een boost gegeven. Voorts ontwikkelde de wedstrijd zich uitstekend en kon hij tot in de slotkilometers rekenen op een metgezel.” Bij de finish klom het kwik toch naar de 20 graden en ook de zon was van de partij. “Misschien waren de weersomstandigheden niet ideaal, maar Koen kan over het algemeen zeker niet klagen. Ik zal hem aanraden om bij een volgende marathon iets meer risico te nemen en dan zit een duik onder 2u10 er zeker in. Nu is het eerst belangrijk om van deze straffe prestatie te genieten in het bijzijn van zijn gezin.” 

1 REACTIE

  1. Niet akkoord met Stijn Ficoen zonder de warmte de laatste 10km ging hij vlot onder 2.10 indien sneller vertrokken zou de terugval rond km 37 zeker groter geweest zijn Koen heeft de kwaliteiten om een negatieve split te halen

Reacties zijn gesloten.