Veel atleten namen twee weken geleden op het BK afscheid van het veldloopseizoen. Isaac Kimeli spaarde zijn allerbeste vorm voor het WK veldlopen dat dit weekend gelopen wordt. Kimeli is niet aan zijn proefstuk toe, in 2013 werd hij al eens dertigste op het WK in Polen. Zondag zal hij in Oeganda alvast beter proberen te doen.

Isaac Kimeli kwam deze winter op de kampioenschappen telkens sterk voor de dag. Zo werd hij in december Europees kampioen bij de beloften en kroonde hij zich net geen twee weken geleden tot Belgisch kampioen in Wachtebeke. “Ik kijk alvast met een tevreden gevoel terug op mijn winterseizoen. Ik ben heel blij dat ik de Belgische titel kon pakken na een mooi duel met Soufiane Bouchikhi.”

Het WK vindt zondag plaats in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Kenia, een buurland van Oeganda, was jarenlang de thuis van Isaac Kimeli. “De wedstrijd wordt toch wel speciaal want mijn familie komt voor mij supporteren. Het weerzien is voor mij toch een hoogtepunt. Verder is het ook belangrijk om eens te weten wat mijn niveau is ten opzichte van de andere deelnemers. Ik kijk er enorm naar uit!”

Vier jaar geleden werd de atleet van Tim Moriau nog dertigste bij de junioren. “Nu is het doel om de top 25 te halen. Ik ben wat ouder dan toen en heb ondertussen al meer ervaring opgedaan. Deze prestatie ligt zeker binnen mijn mogelijkheden.” En daarna? “Wat volgt zijn een paar dagen vakantie in Barcelona samen met mijn vriendin. Nadien vertrek ik voor bijna vier weken op stage naar Zuid-Afrika. We zullen net zoals vorig jaar in Dullstroom verblijven.”

De wedstrijd van zondag is live te volgen op de BBC livestream of via de live-results hier. De senioren mannen gaan om 15u55 van start.