In de topsporthal in Gent konden de cadetten en scholieren vandaag strijden om de felbegeerde Belgische indoortitels. Hieronder kan u een beknopt verslag vinden van de meest opvallende prestaties. Voor de rest van de uitslagen kan u hier terecht.

Scholier Thomas Carmoy was ongetwijfeld de blikvanger van de dag. In de finale van de 60 meter horden wist hij het zeventien jaar oude Belgisch record van ene Damien Broothaerts te verbeteren van 7’78” tot 7’72”. Ook Jaan Bal, de man die zilver pakte in diezelfde finale, dook onder het Belgisch record van Broothaerts. Later in de namiddag etaleerde Bal nogmaals zijn goede vorm door het Belgisch record op de 200 meter te evenaren dat sinds 1993 op 21″79 staat. Carmoy pakte ook nog een tweede gouden medaille na zijn recordrace op de horden. In het hoogspringen was niemand tegen hem opgewassen en won hij overtuigend met een sprong over 2m05.

In de loopnummers zagen we een knappe race van cadet Brent Gayse op de 400 meter. Hij finishte in 51″62, bijna een seconde sneller dan Seppe Horemans én goed voor de derde prestatie aller tijden. Ook op de 60 meter vlak werd er snel gelopen: Kasmi Amine dook als enige scholier onder de zeven seconden. Cadet Stan Servaes won dan weer bij de cadetten in 7’42”. Ook in de 200 meter was er niemand opgewassen tegen Servaes (23″77).

Bij de meisjes werden er ook enkele knappe prestaties neergezet. Hanne Borstlap kwam bijvoorbeeld tot 3m81 in het polsstokspringen. Ze probeerde ook nog het Belgisch record van Elien De Vocht (3m90) te verbeteren, maar helaas viel de lat drie keer. Lynn Beck kwam op de 60 meter horden bij de scholieren ook dicht in de buurt van een Belgisch record. Met 8″36 won ze overtuigend de titel en bleef ze amper zeven honderdsten boven de recordtijd van 8″29 van Eline Berings uit 2003. Scholiere Lotte Van Lent liep op de 60 meter vlak naar een derde prestatie aller tijden en een vierde tijd over alle categorieën dit jaar. Haar 7″57 is ook maar een tiende trager dan het Belgisch record dat op naam staat van ene Kim Gevaert.

Elise Lasser – Foto: Tomas Sisk

In de 400 meter bij de scholieren stond er alweer geen maat op kersvers Belgisch recordhoudster Elise Lasser, zij won in 55″29 en liet zo de concurrentie ver achter zich. Lucie Ferauge liet dan weer van zich spreken op de 200 meter. Met 24″26 bleef ze amper vijf honderdsten boven het scherpe Belgisch record van Elke Bogemans dat al dertien jaar op de tabellen staat.