Krijgen we er nog een medaille bij na het goud van Nafi Thiam op dag 1? Met de Belgian Tornados maakten we vooraf gezien alvast een grote kans, al kon er wel een vraagteken geplaatst worden naast de vorm van de tweelingbroers Borlée. Zij kwamen dinsdag pas uit Australië terug na een stage. Kevin Borlée bleek het meeste gerecupereerd te zijn van de jetlag en kreeg de voorrang op Jonathan Borlée.

Na hun titel van twee jaar geleden konden de Belgian Tornados niet ontbreken op dit EK. De ploeg werd enigszins ietwat veranderd. Zo nam Vanderbemden de plaats in van Jonathan Borlée. Hij was startloper van dienst en nam in de buitenste baan plaats met de aflossingsstok.

Robin Vanderbemden ging snel van start en kwam als eerste door na 200m. De Polen kwamen er in de volgende rechte lijn over. De Fransen volgden maar Vanderbemden kreeg daarbij een lichte tik waardoor hij even uit balans was. Hij kon toch nog als derde de stok doorgeven aan Julien Watrin. Die liep een sterke 400m en kon zelfs een plaatsje opschuiven.

Daarna was het de beurt aan Kevin Borlée. Het werd al snel duidelijk dat het voor het goud tussen België en Polen ging. Kevin probeerde op het einde nog voorbij te steken, maar kwam er niet volledig over. Dylan Borlée moest zo als slotloper meteen stevig aan de bak maar moest uiteindelijk toch uitwijken naar baan twee. Borlée kon vervolgens geen aanspraak meer maken op het goud en kwam als tweede over de streep in 3’07″80. Na het goud van twee jaar geleden in Praag mogen de Belgian Tornados nu het zilver om de nek hangen.