De Brit Andy Vernon heeft op de CrossCup in Hannuit de lange cross bij de mannen gewonnen. Een sterke Soufiane Bouchikhi was tweede, Isaac Kimeli derde.

Van bij het begin gooide Andy Vernon, vijfde op het EK en in Brussel te laat aan de start, de knuppel in het hoenderhok. In eerste instantie volgde nog bijna tien atleten in zijn spoor, maar toen er echt werd doorgetrokken bleven alleen Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt over. Vernon bleef ondertussen maar beuken en liep van de eerste tot de laatste meter aan de leiding. Iets voor halfweg koers loste D’hoedt, en even leek het erop dat een groepje met onder meer Dieter Kersten en Simon Debognies hem zou oprapen.

In het begin van de voorlaatste ronde kraakte ook Kimeli, en aan het eind van die ronde ook Bouchikhi. De posities bleven in die laatste twee rondes onveranderd, en zo won Vernon voor een hele sterke Bouchikhi en Kimeli. Vervolgens waren D’hoedt, Kersten en Debognies de betere landgenoten op plaatsen vijf, zes en negen. Bouchikhi neemt de leiding over in het klassement.

In de korte cross gingen na een behouden start Kim Ruell, Ali Hamdi en Ismael Debjani ervandoor. Ruell nam aanvankelijk het meeste kopwerk voor zijn rekening, maar toen Debjani in de laatste ronde versnelde kreeg hij het zwaar. Tegen die versnelling van Debjani was niemand opgewassen, en hij snelde naar de zege. Hamdi was tweede en Ruell verloor zijn podiumstek nog aan een sterk teruggekomen Pieter-Jan De Bosscher.