Philip Milanov is duidelijk stevig bezig in zijn aanloop naar het nieuwe seizoen. Op de laatste trainingsdag in Lanzarote wierp hij zijn discus maar liefst 70m80 ver, een trainingsrecord. Het persoonlijk en Belgisch record van Philip Milanov bedraagt 67m26.

Was er vandaag een competitiewedstrijd in Lanzarote, dan konden we nu schrijven over een nieuw Belgisch record in het discuswerpen. Helaas, een officieel resultaat is het niet, maar de 70m80 is alvast een goed teken aan de wand voor de zilveren medaillewinnaar van het voorbije EK. Zeker ook omdat hij eerder op stage al eens 68meter ver wierp. Voor Lanzarote zette hij ook al een nieuw trainingsrecord neer met het werpen van een kettlebell van 10kg.

Na de ontgoocheling op de Olympische Spelen zijn er dan ook wat zaken veranderd. Milanov is bijvoorbeeld in vergelijking met vorig jaar al twee kilo zwaarder geworden, zo staat te lezen op Sporza. Hiermee is hij nog altijd lichter dan zijn belangrijkste concurrenten, maar boekt hij wel wat krachtwinst.

Het hoofddoel voor de sympathieke Bruggeling dit atletiekjaar is het WK in Londen. Begin december kan Philip Milanov alvast een eerste prijs binnenhalen door zichzelf op te volgen als Belgisch atleet van het jaar. Hij behoort tot één van de topfavorieten voor de Gouden Spike.