Koen Naert heeft op de marathon van Frankfurt een knappe achtste plaats behaald. De RESC-atleet, die op 21 augustus de olympische marathon afwerkte en er toen mooi 22ste werd, liep naar een tijd van 2u12:27. Naert liep tot kilometer dertig aan hetzelfde tempo als tijdens zijn beste marathon ooit (Berlijn 2015 – 2u10:31), maar moest tijdens het laatste en zwaarste deel wat gas terugnemen.

De marathon van Frankfurt zou een heuse test worden voor de marathonloper. Samen met trainer Raymond van Paemel wou hij bekijken of het al dan niet mogelijk zou zijn om een najaarsmarathon met een kampioenschapsmarathon in de zomer te combineren. Het zag er tot kilometer dertig vrij goed uit voor Naert, die op hetzelfde schema liep als bij zijn beste marathon ooit. Maar het feit dat Naert in de slotfase geen metgezel had en dus tegen zichzelf moest opboksen was geen cadeau. Hij kreeg het dan ook moeilijk en moest temporiseren. Met 2u12:27 voldoet hij waarschijnlijk wel aan de norm voor het WK outdoor in 2017, maar dat moet de nabije toekomst nog uitwijzen.

De winst in Frankfurt was weggelegd voor de Keniaan Mark Korir. Hij haalde het van zijn landgenoten Martin Kosgey en Cybrian Kotut in een tijd van 2u06:48. Bij de vrouwen trok de Ethiopische Mamitu Molisa aan het langste eind met 2u25:27. De Duitse Fate Tola en de Keniaanse Sarah Jebet mochten haar flankeren op het podium.