Door een bacteriële infectie moet Vanessa Scaunet een streep trekken door haar grote doel dit winterseizoen, het EK veldlopen in Chia. Dat moest ze deze week vaststellen na een bloedcontrole.

De voorbije jaren was Scaunet er twee keer bij op het EK veldlopen. Nu staat ze, met de selectiecross al binnen minder dan een maand op de agenda, even noodgedwongen aan de zijlijn. “Twee weken geleden had ik griep, maar daarna voelde ik me weer beter. Maar na de Relays voelde ik me terug slechter en was ik heel moe. Ik trok aan de alarmbel en liet bloed trekken. Gisteren kreeg ik te horen dat het een mycoplasma infectie was. Gelukkig zit die in een beginstadium. Ik moet nu antibiotica nemen en rusten, maar weet niet hoelang.” De timing van de infectie is met een eventueel EK op de planning natuurlijk bijzonder ongelukkig. Dat maakt dat de pupil van Roel Breugelmans toch een stevige klap te verwerken kreeg. “Ik voelde me voordien heel goed op training, en het EK in Italië was dan ook mijn hoofddoel. Dat lijkt nu onmogelijk, en dat is héél spijtig. Ik verwacht dat Astrid Verhoeven en Lisa Rooms zich wel zullen plaatsen.