Het zomerseizoen is blijkbaar nog niet volledig afgelopen. Sommige atleten laten hun beste vorm pas zien helemaal op het einde van het seizoen, zo ook Cedric Sorgeloos van ACW. De eerstejaarsscholier wierp zijn speer zaterdag in Edegem wel heel erg ver. Hij liet er op een werpersmeeting een nieuw Belgisch scholierenrecord noteren.

Dat u nog niet gehoord had van Cedric Sorgeloos is niet erg. Hij won wel het voorbije Belgisch kampioenschap voor de scholieren, toch kwam zijn persoonlijk record van 67m64 vooraf niet in de buurt van het vorige Belgisch record. Dat stond sinds 2013 op naam van Jarne Duchateau met 74m48.

Maar in Edegem zat dit weekend blijkbaar alles mee. Er werd geëxperimenteerd met een ander type speer, en dat had duidelijk zijn effect. Hij ging liefst drie keer over de 70m, en zijn beste poging ging 74m84 ver. Juist 36cm verder dan het vorige nationaal record. En het is nog niet gedaan, volgend weekend staat in Sint-Niklaas zijn laatste wedstrijd gepland. Misschien kan hij zichzelf dan nog eens overtreffen.