Ann Sofie Claeys en Stijn De Vulder veroverden vandaag in het Nederlandse Eindhoven de Belgische titel op de marathon. Zowel Claeys als De Vulder waren een maatje te groot voor de concurrentie.

Claeys, die een recordtijd van 2u51:43 achter haar naam had staan, mikte in Eindhoven op een chrono onder 2u50. De RCG-atlete slaagde in haar opzet en mocht na 2u49:38 de vuisten ballen. Claeys hield hiermee Lieve Palmans (2u57:31) en Sophie Van Biervliet (2u59:37) af.

Bij de mannen viel er niks te beginnen tegen Stijn De Vulder. De atleet van AC Geraardsbergen bleef met 2u19:54 iets boven zijn besttijd (2u19:08), maar had wel ruim de tijd om te vieren. Kristof Nackaerts eiste na 2u22:57 de zilveren medaille op, brons was weggelegd voor Gerd Devos (2u24:03).

Uiteraard niet enkel de Belgen waren in de marathon van Eindhoven aan zet. Onze landgenoten werden omringd door heel wat verschillende nationaliteiten waaronder natuurlijk veel Nederlandse en Afrikaanse atleten. Met Truphena Chepchirchir (2u30:32) en Festus Talam (2u06:26) was het zowel bij de vrouwen als de mannen Kenia boven.

De volledige uitslagen van de marathon van Eindhoven? Die vindt u hier.

Hieronder vindt u een leuk fotoverslagje terug van onze fotograaf Peter Wagemans.