Komende zaterdag gaat de allereerste ATNI-quiz door. In de winkel van Runners’ Lab in de prachtige locatie van de Ghelamco Arena in Gent zullen 30 teams strijden in een algemene kennisquiz met nét dat extra tikkeltje atletiek. Organisator Atletieknieuws is alvast verheugd met de respons en kijkt uit naar de eerste vraag.

Zaterdag wordt er gequizd in verschillende rondes, waarvan ongeveer een vijfde van de vragen atletiekgerelateerd is. “We wilden een quiz die toegankelijk was voor iedereen maar, gezien onze achtergrond, toch ook zeker atletiekgeïnspireerd was”, volgens Levi Hoste. “Dankzij Runners’ Lab vonden we een prachtige locatie met veel uitstraling én met een centrale en goed bereikbare ligging. Er zijn naturaprijzen voor iedereen en uitgebreidere prijzentafel voor de eerste teams. En uiteraard is er catering voorzien!”

“Het idee om de quiz te organiseren was van mijzelf”, aldus bezieler Jeroen De Meyer. “Voor de vragen hebben we echter beroep gedaan op een ervaren quizmaster, die onder andere ook de jaarlijkse quiz van atletiekclub OLSE Merksem in elkaar steekt. Vorige week hebben we de quiz alvast even mogen testen en het bleek een uitgebalanceerde maar toch erg uitdagende quiz te zijn.”

“Het concept slaat duidelijk aan want hoewel we amper promo gevoerd hebben, zijn de inschrijvingen heel vlot binnengekomen (zie ook de deelnemende teams hieronder, de een al met een originelere ploegnaam dan de andere). De quiz is onze tweede organisatie op korte tijd, na het Atletiekcongres van 24 september. Na drie jaar online journalistiek proberen we dus nu ook met de organisatie van verschillende evenementen bij te dragen aan de promotie en populariteit van atletiek in Vlaanderen en België. Leuk om te doen, want zo ontmoeten we ook eindelijk onze trouwste fans en doen we iets voor hen terug!”

Komende zaterdag 8 oktober verwelkomen we jullie vanaf 19u30 in Runners’ Lab in de Ghelamco Arena in Gent (Ottergemsesteenweg Zuid 808). De quiz start om 20u00 stipt!

Deelnemende teams

Canykwizn
Triple AAA
Quizletics
Je ploegnaam
Het is om de Muur van op te lopen
No Brain no gain
Vrouwkes vrouwkes
Old School DAC
Team Deinze
Team AVLO
The Iron Team
#wistenwewel
Team Pol
Riemse allesweters
Homo S
Jumpers
Ali Chemicali
Team 2B
SIRRIS
Miri & The Gang
Vrienden van de jury
FHRITP
Atnianderskandoenwijookmee
Didies zeepaartje
Sushisauzenshop chez José Dusauchoit
Kwistet
Kwistetnie
Koont Gepeist

Ben jij er ook bij? Meld je op aanwezig op de Facebook evenementenpagina.

Met dank aan alle partners

  • Uitgeverij Manteau met het boek ‘Reboot. Fit na je zwangerschap’.
  • Maspoe, organisator van tal van evenementen, onder meer de IFAM-atletiekmeetings
  • Golazo, organistor van de CrossCup
  • Running and More, sportmedisch testcenter in Brugge.
  • FootFun, een VZW die voetbalstages voor kinderen in binnen- en buitenland organiseert.
  • Oxygen Fitness, één van de marktleiders geworden in de fitnessbranche in België.
  • Runners’ Lab, meer dan dertig jaar ervaring in het adviseren van de correcte loopschoenen en -zolen en verkoop van loopkledij en -accessoires
  • JJ Photograpy, professioneel pers- en sportfotograaf