Philip Milanov heeft na een teleurstellende prestatie op de Olympische Spelen zich volledig herpakt in Lausanne. Met een beste worp van 65m61 schreef hij voor de tweede keer in zijn carrière een Diamond League-overwinning op zijn naam.

Net als op de Olympische Spelen, waar Milanov als negende eindigde, begon hij bescheiden aan zijn discuscompetitie. Na 61m49 in zijn eerste poging stelde hij in zijn tweede worp meteen orde op zaken. De discus vloog 65m47 ver wat hem in leidende positie bracht. Daar bleef het niet bij, want de Bruggeling bleef prima worpen afleveren waaronder twee voorbij 64 meter. In zijn laatste worp wist hij zich zelfs nog te verbeteren tot 65m61, ruim voldoende om de overwinning op zak te steken. Al zijn tweede in de Diamond League na zijn glansrijk optreden vorig jaar in Londen. Tweede in Lausanne werd de Oostenrijker Weisshaidinger (64m84), de Hongaar Kovago (64m52) vervolledigde de top drie.

Op olympisch kampioen Christoph Harting na ontbrak geen enkele wereldtopper in Lausanne. Zowel Piotr Malachowski (zilver OS) als Daniel Jasinski (brons OS) lieten het afweten, ze werden respectievelijk zesde en negende.

Volgende afspraak voor Milanov: de Memorial Van Damme in Brussel!

Voor de volledige uitslag van het discuswerpen, klik hier.