In aanloop naar de Spelen in Rio zijn er zorgen omtrent Kevin Borlée. De 400m-loper leek na een goede passage op het EK opnieuw gelanceerd voor een betere periode, maar blijkbaar speelt een voetontsteking opnieuw op sindsdien. Papa Jacques Borlée is eerder cryptisch: “De blessure is niet dramatisch, wel onrustwekkend.”

“Sinds Amsterdam heeft Kevin niet meer op spikes getraind”, klinkt het in het Nieuwsblad. “Hij neemt nog ontstekingsremmers en moet de pijn op training soms echt verbijten. We hopen binnenkort op een goed effect van onder meer cortisonen. Deze blessure is niet dramatisch, wel onrustwekkend.”

Toch blijkt de deelname van Kevin Borlée op de Spelen niet in gevaar, noch op de individuele 400m noch op de 4x400m, zo wordt er duidelijk gesteld. “De vraag blijft wel in welke staat ik aan de start kom”, aldus Kevin zelf, slotloper op de 4x400m in Amsterdam. “Het grote probleem is dat ik me nu geen rust kan veroorloven. In een rustigere periode zou dit genezen op een drietal weken, maar dat gaat nu niet.”