In een polsstokfinale die door de weersomstandigheden serieus bemoeilijkt werd, is Ben Broeders onverhoopt als vierde geëindigd. Hij wipte over 5m50. Arnaud Art stelde teleur en moest vrede nemen met 5m30.

Ben Broeders zorgde vandaag voor één van de meest verrassende prestaties van onze Belgen op dit EK. Bij frisse temperaturen en vooral felle en wispelturige wind ging hij bij zijn eerste poging over 5m50. Verschillende toppers gingen slechter om met de omstandigheden en vielen uit de top vijf. Een sprong over 5m60, en die zou een medaille hebben opgeleverd, zat er vandaag niet in voor de Leuvenaar. Een nog grotere verrassing dan Ben Broeders was het falen van Renaud Lavillenie: hij geraakte niet over zijn openingshoogte van 5m75. Arnaud Art, onze tweede landgenoot in de finale, behoorde tot de atleten die het lieten afweten. Hij geraakte niet over 5m50.