Kevin Borlée heeft zojuist net naast een medaille gegrepen op de 400m . Vanuit baan 5 leek de 28-jarige atleet lang zicht te hebben op een medaille, maar in de laatste meters viel hij stil. De klok stopte voor Borlée na 45″60. De winst was weggelegd voor titelverdediger Martyn Rooney, die naar 45″29 snelde. Het zilver en brons waren voor Pavel Maslak en thuisloper Liemarvin Bonevacia in respectievelijk 45″36 en 45″41.

Borlée ging stevig van start en leek bij het uitkomen van de laatste bocht nog mee te gaan strijden om de winst, maar er ontbrak een versnelling. Met het oog op de 4x400m lijken Kevin Borlée en Julien Watrin onze beste mannen. Ook Robin Vanderbemden is goed in vorm. Het grote vraagteken blijft wie de vierde man zal worden. Hierover heeft trainer Jacques Borlée nog niets laten weten.

Kevin Borlée was diep ontgoocheld na zijn koers. “Op het einde viel ik veel te zwaar stil. Ik was in het begin iets te gretig. Mijn pijn aan de voet is na de wedstrijd ook nog verergerd.”