Bij het EK atletiek komende week moeten de beste twaalf atleten in loopnummers tot en met 400 meter geen reeksen lopen. Het geldt dus voor 100m, 200m, 400m, 100 (of 110) horden en 400 horden. Het nieuws viel te lezen in de ‘Team Manual’ voor het EK. Ook voor enkele Belgen heeft dit gevolgen.

De nieuwe regel, bedoeld om topatleten ondanks de nakende Spelen toch aan de start te krijgen, geldt voor alle disciplines die uit drie rondes bestaan, op de 800 meter na. Het gaat om de beste twaalf deelnemende atleten, dus ook wie op de Europese ranglijst enkele plaatsen lager staat maar opschuift door afzeggingen komt in aanmerking. De inschrijvingen voor het EK moesten vandaag om 14u binnen zijn, dus wordt stilaan duidelijk voor welke atleten de regel van toepassing is. Op de officiële deelnemerslijsten is het waarschijnlijk wachten tot woensdag.

Het is dus nog twee dagen koffiedik kijken wie er internationaal precies ingeschreven is, maar we kunnen hieronder toch al een voorlopig overzicht bieden.

Mogen de reeksen zeker overslaan:

  • Kevin Borlée (400)
  • Michael Bultheel (400 horden)
  • Axelle Dauwens (400 horden)

Mogen de reeksen zeer waarschijnlijk overslaan:

  • Julien Watrin (400)
  • Olivia Borlée (200)
  • Anne Zagré (100 horden)