Svetlana Bolshakova zet een definitief punt achter haar carrière als atlete. Ze trainde al twee jaar in de hoop nog een comeback te maken, maar die terugkeer blaast ze dus af. Ze hoopte het hele seizoen om komende zondag voor de Belgische titel te strijden, maar een verrekking gooit roet in het eten. Bolshakova won brons op het EK in Barcelona in 2010.

Op haar Facebookpagina geeft ze duiding: “Velen van jullie wisten allicht niet dat ik na de bevalling van ons zoontje en na mijn laatste knieoperatie terug aan het trainen was met de ambitie om deze zomer nog een aantal wedstrijden te kunnen betwisten … voor een laatste keer. Ik had er nog zoveel zin in. (…) Het is voor mij bijzonder moeilijk om op zo een manier afscheid te moeten nemen van een sport die ik al 22 jaar beoefen. Sport heeft mij zoveel gegeven en heeft van mij de persoon gemaakt die ik geworden ben.

De volledige post kan je hieronder bekijken.

(Later meer)